Voimaharjoittelun hyödyt

Voimaharjoittelun hyödyt

Kirjoittaja personal trainer ja kuntosalivalmentaja Antti Talonen

Voimaharjoittelun ja kehonhallinnan hyödyt ikääntyvillä ihmisillä on kiistattomasti todistettu. Kaikkihan meistä tietävät, että ihmisen ikääntyessä voimat heikkenevät ja lihaksen koko pienenee. Tämän seurauksen kehon hallinta käy haastavammaksi vuosi vuodelta. Ikääntyvillä ihmisillä lihaksen koko pienenee liki 1% vuosi vauhtia ja voimat jopa 4% vuodessa. Tästä seuraa se, että pahimmillaan joissain tapauksissa päivän suurin haaste fyysisesti on roskien vienti tai postin haku. Käytännössähän tämä alkaaa ilmetä jo ikävuosien 35-40 välillä, jolloin kehomme alkaa heikentyä ilman huoltavia toimenpiteitä tai aktiivisia elämäntapoja.

Alavartalon voimantuoton heikentyessä tasapaino-ongelmat alkavat kasvaa ja kaatumisen vaara tulee uhkaavasti lähemmäs. Varsinkin Suomessa olosuhteet ovat talvella liukkauden vuoksi haastavia jopa nuorille.  Talven liukkaat kelit saattavatkin aiheuttaa todellisia haasteita ikääntyvälle väestölle, joiden kehon hallinta on jo mahdollisesti heikentynyt.

Tämä tarkoittaa, että mitä aiemmin aloitamme voimaharjoittelun, sitä enemmän ehdimme kerätä lihasmassaa ja voimaa ikääntymistä varten. Käytännössä on ihan turha pelätä, että kasvattaisit liian isot lihakset 2-3 kertaa viikossa treenaamalla.

Harjoittelussa kannattaa muistaa johdonmukaisuus, nousujohteisuus ja turvallisuus. Jopa valtion liikuntapiirakassa on lähivuosina ymmärretty voimaharjoittelun hyödyt aikuisväestölle.

Netistä löytyy tänäpäivänä paljon saliohjelmia jopa ilmaiseksi, joten se tuskin on kenellekään esteenä.

Mutta jos haluat oikeasti henkilökohtaista palvelua ja valmennusta niin Oz MAXista löytyy 3 loistavaa personal traineria, jotka ovat auttamassa sinua kohti tavoitteitasi sinun niin halutessasi. Omassa valmennuksessani korostuu tekniikkaharjoittelu, kehonhallinta ja valmentajan läsnäolo. Kaikki tekemäni harjoitusohjelmat ovat asiakkaalle räätälöityjä, jokaisen omien ja todellisten tarpeiden mukaan.

Personal trainer ja kuntosalivalmentaja KVTalonen
Varaa aika ilmaiseen konsultaation tai jos tulee valmenuspalveluihin liittyviä kysymyksiä. kvtalonen@gmail.com