Tietosuojaseloste

Yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja
Henkilötietolaki (523/99) 10 ja 24 §
Laadittu: 18.06.2013. Päivitetty 16.5.2018

1. Rekisterinpitäjä

Liikunta- ja viihdekeskus Oz MAX Oy
Kaakkurinkulma 4, 90410 Oulu
info@ozmax.fi
Puhelin: (+358) 405033612

2. Rekisteriasioita hoitava yhteyshenkilö

Jyrki Autio
Kaakkurinkulma 4, 90410 Oulu
jyrki.autio@ozmax.fi
Puhelin: (+358) 408463107

3. Rekisterin nimi

Liikunta- ja viihdekeskus Oz MAX Oy:n asiakasrekisteri

4. Rekisterin käyttötarkoitus

Liikunta- ja viihdekeskus Oz MAX Oy:n asiakasrekisteriin tallennettuja tietoja käytetään asiakaspalveluun, sopimuksen täyttämiseen, markkinointitarkoituksiin, yhteydenottojen hoitamiseen, mainonnan ja suoramarkkinoinnin suuntaamiseen (silloin, kun asiakas ei ole sitä itse kieltänyt) asiakkaan antamien tietojen perusteella, tilastointiin, palvelujen tuottamiseen ja tarjoamiseen sekä muihin palveluihin liittyviin tarkoituksiin. Asiakasrekisteri mahdollistaa sähköisen ilmoittautumisen ja tunnistautumisen asiakkaan asioidessa liikuntakeskuksessa ja esimerkiksi ilmoittautuessaan ryhmäliikuntatunneille. Rekisteriä käytetään myös kulunvalvonnan hallintaan ja muihin tietojärjestelmätarpeisiin.

Asiakasta suojaa henkilötietolaki. Tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja käytetään vain sivuilla mainittuihin tarkoituksiin, jotka olet hyväksynyt antaessasi meille jäsentietosi tai rekisteröidyttyäsi palvelun käyttäjäksi

5. Rekisterin tietosisältö

  • asiakkaan etu- ja sukunimi
  • puhelinnumero
  • osoitetiedot
  • sähköpostiosoite
  • tiedot asiakkuudesta sekä käyntikerroista
  • syntymäaika ja henkilötunnus
  • järjestelmän salasana (salattuna)
  • asiakasnumero
  • muut asiakkaan itse antamat tiedot
  • valvontakameratallenne
  • huoltajan, maksajan tai muun yhteyshenkilön yhteystiedot
  • pankkitiliyhteys sekä laskuttamiseen tarvittavat muut tiedot

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Palvelu on käytettävissä osoitteessa ozmax.fi. Rekisterinpitäjä rekisteröi käyttäjästä ne tiedot, jotka käyttäjä itse ilmoittaa verkkosivustoa ja verkkopalvelua käyttäessään.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Käyttäjärekisterin tietoja siirretään tilaustapahtumien yhteydessä maksupalvelun tarjoajalle (Paytrail Oyj) tilausmaksujen toteutusta varten. Käytämme MailChimp-sähköpostipalvelua suoramarkkinoinnissa ja asiakasviestinnässä. MailChimpille siirretään käyttäjistä sähköpostiosoite sekä sähköpostin kohdentamiseen tarvittava tieto käyttäjäryhmistä. MailChimp on yhdysvaltalainen yhtiö, jolloin henkilötietoja siirtyy Euroopan Unionin ulkopuolelle. Henkilötiedot ovat kuitenkin suojattuna henkilötietolain edellyttämällä tavalla ja MailChimp kuuluu USA:n ja EU:n välisen Privacy Shield -kehyksen sertifioitujen yritysten listalle. Lisätietoa MailChimpin sivuilla.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Asiakastiedot sijaitsevat sähköisessä muodossa Liikunta- ja viihdekeskus Oz MAX Oy:n tietojärjestelmässä, johon pääsee ainoastaan käyttäjätunnuksen ja salasanan hallussapitäjät. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuureilla, käyttäjätunnuksilla, salasanoilla ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Rekisterin on käyttöoikeus vain niillä Oz MAX Oy:n palveluksessa olevilla henkilöillä ja teknisen tuen henkilöstöllä, jotka tarvitsevat tietoja työtehtävissään. Manuaalisessa muodossa olevia tietoja säilytetään yrityksen valvotuissa toimistotiloissa, lukituissa olosuhteissa. Haluamme pitää tietokantamme ajan tasalla ja siivoamme säännöllisesti vanhentuneet ja tarpeettomat henkilötiedot pois. Suosittelemme, että käyt ajoittain tarkistamassa tietojesi oikeellisuuden ja teet tarvittaessa korjauksia. Vastaat antamiesi tietojen oikeellisuudesta.

9. Evästeet

Tällä sivustolla käytetään evästeitä (”cookies”) mm. sivuston käytön seuraamiseen ja kohdennetun personoidun sisällön tuottamiseen sivuston käyttäjälle. Näin palvelua voidaan kehittää edelleen aiempaa käyttäjäystävällisemmäksi. Voit estää evästeiden käytön selaimessa, mutta silloin verkkopalvelun toiminnallisuus saattaa heikentyä ja osa palvelun toiminnallisuuksista ei välttämättä toimi ollenkaan. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet oletusasetuksin, mutta käyttäjä voi myös torjua evästeiden käytön oman selaimensa asetuksista. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saat selaimesi valmistajan ohjeista.

Sivustolla on käytössä Google Analytics -käyttäjäraportointi. Anonyymi kävijätilastointi perustuu selaimesi ja nettiyhteytesi välittämiin puhtaasti teknisiin tietoihin, eikä tässä tilastoinnissa saada tietoja itse kävijästä henkilönä. Demografia- ja aihepiiriraportointi kerää teknisen tilastoinnin lisäksi henkilökohtaisia kohderyhmätietoja, kuten ikä ja sukupuoli sekä aihepiiritietoja kiinnostuksen kohteista.

Raporteista selviää, kuinka moni sivuston käyttäjistä vierailee sivustolla tietyllä ajanjaksolla ja kuinka heidän käyttäytymisensä vaihtelee esimerkiksi sukupuolen mukaan. Raporttien tiedot saadaan DoubleClickin kolmannen osapuolen evästeestä. Jos eväste ei liity johonkin käyttäjään, kohderyhmätietoja ja aihepiirejä ei voida päätellä tilastoista. Sivusto käyttää kerättyjä kohderyhmä- ja aihepiiriraportoinnin tietoja aiheiden suunnittelussa, jotta voimme tarjota lukijoille heitä kiinnostavia kirjoituksia. Google Analyticsin käytön voi halutessaan estää selaimen laajennusosalla.

Mitä evästeet eli cookiet ovat?

Eväste eli cookie on tiedosto, joka tallennetaan tietokoneelle käyttäjän vieraillessa internetsivustoilla. Tiedosto sisältää pienen määrän tietoa siitä, mitä käyttäjä tekee vierailunsa aikana sivustolla. Palvelin lähettää tiedon käyttäjän toiminnasta sivustolla käyttäjän omalle selaimelle. Seuraavan kerran käyttäjän vieraillessa samalla sivustolla tieto voidaan hakea suoraan omalta koneeltasi palvelimen sijaan.

Ovatko evästeet haitallisia?

Evästeistä ei ole haittaa tietokoneelle, tiedostoille tai netin käytölle. Evästeet ovat tavallisia tekstitiedostoja, jotka eivät voi sisältää viruksia. Tiedostot ovat lisäksi pienikokoisia, joten koneesi muisti ei täyty, vaikka sallitkin evästeiden tallennuksen koneellesi. Evästeet eivät myöskään mahdollista käyttäjän kovalevyllä olevien tietojen tutkimista. • Kuinka voit hallita evästeitä? Voit hallita ja/tai poistaa evästeitä vapaasti. Ohjeita löytyy osoitteesta aboutcookies.org. Voit poistaa kaikki tietokoneellasi olevat evästeet, ja useimmat selaimet voi asettaa torjumaan ne kokonaan. Muista kuitenkin, että jos torjut evästeet, joudut määrittämään tietyt asetukset aina uudestaan sivustolle palatessasi. Saattaa myös olla, että et voi käyttää joitakin sivustolla olevia palveluja ja toimintoja. Lisätietoja evästeistä ja sähköisen viestinnän tietosuojalaista saat osoitteesta www.tietosuoja.fi.

10. Tarkastusoikeus

Käyttäjällä on oikeus tarkastaa rekisteriin tallennetut itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot. Tarkastuspyyntö tulee tehdä kirjallisesti ja osoittaa rekisterinpitäjälle.